Blanxart Choklad

Blanxart Choklad

Tillverkas med kärlek och glädje i soliga varma Spanien

Blanxart

Blanxart choklad tillverkas med kärlek och glädje i soliga varma Spanien.

Historien om Blanxart började i April 1954 i ett litet hus i Barcelona när en chokladälskande mastro satte igång att börja tillverka hans alldeles egna fina handtillverkade choklad.

I dag sker tillverkningen i stort på samma sätt, de är bara några fler och har lite större lokaler.

De tillverkar sin choklad för hand och har total kontroll från trädet till färdig choklad.

De rostar sina egna kakaobönor från väl utvalda små plantage själva och gör hela tillverkningen i sina egna fabriker i soliga Spanien, ”from bean to bar”.

Spännande och klassiskt Spanskt. Väldigt krämig och gräddig smak.

Blanxarts 80 % iga choklad är riktigt mjuk och krämig i smaken pga att de använder mer av det nyttiga kakaosmöret i sin choklad.

Deras ekologiska choklad från Dominikanska republiken har en helt annan prägel.

Blanxart´s serie ”origen Ghana” är tillverkad av kakaobönor från några familjer i Ghana. Dessa familjer har fått utbildning och material från Blanxart för att kunna ta hand om kakaobönorna på rätt sätt. Tack vare kontakten med Blanxart har dessa familjer ett bra liv nu, med mat, boende, skola för barnen, som nu kan läsa, skriva och till och med prata engelska nu.

Ett härligt kärleksfullt företag med hjärta och glädje för sin choklad.

0