SÅ HÄR STARTADE ALLT

Kersti är utbildad Sjuksköterska, har en Bachelor i Akupunktur är utbildad Kinesiolog, massör och idrottsskadeterapeut; och på det har hon flera vidareutbildningar inom idrott, massage, kost & näring och annat inom kropp och hälsa. Hon har arbetat i 17 år inom detta samt haft kost & träningsutbildningar.

Matens påverkan på kroppen har alltid varit ett stort intresse för Kersti. Vid 12 års ålder gjorde hon en egen specialreceptbok med recept på gósaker för diabetiker. Denna bok användes under en längre tid av flera dietister som arbetade med diabetiker. Under en tid studerade Kersti ”Hur man bör äta för att prestera optimalt.” Olika grupper fick äta på olika sätt vilket sedan drogs slutsatser ifrån.

”För att du skall må bra måste du titta på helheten: Motion, Kost, Vänner, Kroppen, Hur du mår mentalt, Bostad, Var du bor, Luften, Stress, Gener, Hållning, vilja och en massa annat.  Det går oftast inte så bra att bara ändra en sak om du vill ändra dina resultat eller din hälsa. Något som påverkar vår hälsa väldigt mycket är om vi har ett bra socialt nätverk och bra vänner/familj omkring oss. Så var rädda om varandra och ta hand om varandra.

Att träna på elitnivå är inte det allra bästa för kroppen, men daglig motion/träning på något sätt gör att vi fungerar bättre. Hitta en kost som fungerar för just Dig, alla behöver inte riktigt samma sak. Vad har Du för mål i livet just nu?

För att komma någonstans måste du börja med att ta ett steg framåt. Står du med båda fötterna på jorden står du stadigt och bekvämt. Att lyfta en fot kan vara osäkert och ge dig obalans under en stund, men du kommer ett steg närmare ditt mål när du väl tagit steget.  Eller hur?!”

Deserter & Choklad har varit ett stort intresse för Kersti sedan barnsben. Genom studier och egna tester, tester och tester igen har många egna recept blivit till.

”Tänk vad mycket goda och dessutom nyttiga saker vi kan göra med Choklad. Något viktigt att tänka på när Du väljer choklad är: Hur tillverkades den? Dåligt Barnarbete/slavarbete? Ekologiskt? Biodynamisk? Rått? Kvalitet? Böntyp? Var kommer kakaobönorna ifrån? Tillsatser i chokladen? Smak? Vad skall Du göra med chokladen? Alla dessa frågor låter kanske krångligt, men vi hjälper Dig. Varför skall vi processa en produkt i onödan när den är både nyttigare och godare om vi inte gör det, och dessutom sparar vi på naturens resurser.”

grid05
grid06

Eric kommer ursprungligen från Suriname i Sydamerika, där kakaoträd växer vid husknuten. Hans mamma brukade tillverka kryddor och naturmedicin av kakaobönor och även andra kryddor och växter. Eric hade några egna kossor och en del andra djur. Allt är så naturligt i Suriname. Vill man ha en frukt så finns det på trädet utanför; vill du ha fisk, så gå ut och fiska o.s.v. Visst kan man gå till butiken och handla även där om man vill.

Han flyttade så småningom till Holland där han arbetade med bl.a. ost. Han arbetade också med musik och reste runt världen med olika artister. Han träffade många intressanta människor på sina resor; såsom Tina Turner & Rolling Stones m. fl. 1997 arbetade han med U2 och var i Göteborg och byggde U2´s scen. Av en slump, (eller kanske var det ingen slump), träffade Eric Kersti på gatan inne i Göteborg. Där börjar deras gemensamma livsresa.

De reste tillsammans till Holland och andra länder i Europa. Holland är ett stort chokladland; och med deras gemensamma kontakter och kunskaper började de experimentera tillsammans med att tillverka egna nyttiga chokladprodukter. Eric sprider glädje med sitt ständiga leende var han än går.

0
Privatpersoner
Never display this again